Mexico: naar ‘t altijd warme land van de Maya’s

Mexico: naar ‘t altijd warme land van de Maya’s

Tulum Real Estate InformationCombineer oude culturen met veel Caribisch strandplezier

woensdag 01 december 2010 Taken from Its Original Post at: www.opreisgids.nl

Wie naar Mexico gaat, ook in ons koudste seizoen altijd lekker vanwege zijn warme winterzon, bezoekt het land van de Maya’s. Maar de resten van die oude, bijzondere cultuur zijn niet het enige dat je moet gaan zien. Ga ook naar de Riviera Maya, met zijn luxe resorts, zijn hagelwitte stranden en zijn themaparken. En naar de stad Cancún, een Las Vegas in het klein aan de warme Caribische Zee , met letterlijk alles wat het toeristenhartje begeert.

Chichen Itza Near Tulum
Chichen Itza Near Tulum

De Piramide van Kukulcán is de belangrijkste trekpleister van de Maya cultuur in het noordoosten van Mexico.

Chichén Itzá is voor toeristen die meer willen weten van leven en cultuur van de vroegere bewoners van Mexico één van de grootste trekpleisters. Het was één van de belangrijkste steden van de Maya’s, die er onder meer de indrukwekkende Piramide van Kukulcán bouwden. Een absolute must see,  gelegen ten westen van het rustige, koloniale stadje Vallodolid op het schiereiland Yucatán.

Wereldwonder
Chitzén Itza  staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en werd in 2007 uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

Vroeg op pad
Als je op je gemak van alle schatten en herinneringen aan het oude Mexico wil genieten moet je er vroeg bij zijn, zegt Pepe Lopez, onze gids. Dus zitten we klokslag zeven uur ‘s ochtends in het busje, dat ons in een  uur of drie van ons verblijd, zuidelijk van Cancún , via een korte stop in het vriendelijke, koloniaal ogende, stadje Vallodolid naar het land van de Maya’s brengt.

Tulum Ruins Real Estate Boom
Tulum Ruins Real
 mexico cancun shopping center la isla
Swim With Dolphins Tulum

Souvenirverkopers
Vroeg aankomen heeft als voordeel, dat er nog weinig andere toeristen zijn. En bovendien is het nog niet zo warm. Dat betekent wél wat véél aandacht van de vele souvenirverkopers, maar daar valt mee te leven. Bovendien zijn ze niet echt opdringerig en hebben ze soms echt mooie, handgemaakte spullen, waar je best even naar mag kijken. Als we halverwege de middag alles hebben gezien en weer vertrekken, zijn we blij dat we Pepe’s advies hebben gevolgd.

Full Story >>>>

Verre vooruders
Chichén ligt in het noorden van de Mexicaanse staat Yucatán en werd volgens de historici pas laat in de geschiedenis van de Maya belangrijk, nl. in de 9e eeuw. Toch is er zoveel te zien dat onze gids aanknopingspunten te over heeft om ons uitgebreid bij te praten over zijn verre voorouders. Het zijn verhalen van soms barre tijden, maar ook van de onwaarschijnlijk grote kennis, die de Maya’s hadden  van astronomie en wetenschap.

Mayakalender
Het volk, dat zich waarschijnlijk al rond 2000 jaar voor Christus in Zuid-Amerika vestigde, heeft zijn reputatie gevestigd met onder meer een eigen tijdrekening en kalender, en de bouwwerken op Chichén Itza getuigen van een diep inzicht in de bewegingen van zon en maan en van architectuur.

 mexico cancun tulum
Bij de ruïnes van Tulum fotograferen toeristen vooral de mooie natuur

Begrijpelijk
Gids Pepe Lopez is universitair geschoold en afgestudeerd in de historie en cultuur van zijn voorouders. Hij brengt het verhaal van de Maya’s en hun talrijke mysteries in begrijpelijk taal en in mooi en goed verstaanbaar Engels.

 

Full Story >>>>

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s